Dia de la dona i a la nena en la ciència

El 22 de desembre de 2015 l’Assemblea General de l’ONU va decidir establir un Dia Internacional anual per reconèixer el paper crític que juguen les dones i les nenes en la ciència i la tecnologia. La ciència i la igualtat de gènere són fonamentals per al desenvolupament sostenible. Tot i això, les dones continuen trobant obstacles en el camp de la ciència: menys del 30% d’investigadors científics en el món són dones.Con cada 11 de febrer, celebrem a l’escola aquest dia amb la visita de diverses dones que treballen al CSIC 

Per aquest motiu aquest matí ens han visitat dues científiques, la Núria Correa (de l’Institut d’Investigació en Intel.ligència Artificial del CSIC) i l’Anna Aragay (de l’área de biología) que han fet una xerrada a les aules de 4t i 5è respectivament.

A més, els alumnes de 6è han pogut fer una xerrada online amb la Yolanda Aixelà (antropóloga).

Davant tota la situació que estem vivint amb el Covid, no ha estat possible la visita de més científiques a l’escola, tot i així, cada classe està treballant una investigadora/científica durant aquests dies i s’anirà parlant del seu paper i treball com a dones en un camp on anys enrere només es destacava la tasca dels homes.