Què fem a l’escola? – La robòtica a cicle superior

Aquest curs 2023-2024, l’Escola Cal Maiol ha donat la benvinguda a una emocionant incorporació a l’aula de cicle superior: el Lego Spike! Prime. Aquest equipament de robòtica ha transformat un dels racons de matemàtiques en espais d’aprenentatge interactius i pràctics.

Els alumnes s’immersen en la construcció de vehicles amb els blocs Lego, després els programen per a realitzar tasques específiques i finalment realitzen proves per validar els seus dissenys. Aquesta activitat no només promou la resolució de problemes i la creativitat, sinó que també reforça les habilitats en ciències i matemàtiques.

Cada alumne manté un registre del procés en una fitxa, on detalla les seves observacions, decisions preses i reptes superats durant la sessió. Aquesta pràctica fomenta la reflexió i la comprensió dels conceptes matemàtics aplicats en la construcció i programació dels robots.

Amb aquesta innovadora iniciativa, l’Escola Cal Maiol reafirma el seu compromís amb una educació que integra la tecnologia de manera significativa, preparant els alumnes per a un futur cada vegada més digital i complex.